Mikulášská nadílka

Mikulášská nadílka

Dne 5.12. nás v naší dětské skupině navštívil Mikuláš se svými pomocníky andělem a čerty.

Již pár dnů před Mikulášem jsme se s dětmi připravovali na jeho příchod. Povídali si kdo to vlastně je, kdo Mikuláše doprovází, vyráběli jsme tematické dekorace a moc se na něj těšili. Děti věděly, že Mikuláš nechodí sám, nýbrž sebou vodí také čerty, a proto byly celý týden trochu nervózní a napnuté.

Dopoledne před jeho příchodem jsme s dětmi ještě dolaďovali básničku, kterou jsme si pro Mikuláše připravili a čekali, než nám sám Mikuláš zaklepe na okno.

…A v 11 hodin jsme už Mikuláše, anděla i čerty za oknem opravdu spatřili. Vzhledem k tomu, že jsme nechtěli děti vystrašit, pustili jsme dovnitř pouze Mikuláše s andělem a děti již ve dveřích zahlédly, že Mikuláš nepřišel s prázdnou. Postupně si Mikuláš zavolal k sobě všechny děti, které měl ve své knize, přečetl jim své poznámky, které o nich celý rok pečlivě sepisoval, pochválil je, ale i pokáral za některé lumpárny, a nakonec anděl všem dětem rozdal zaslouženou odměnu.

I když se některé děti neubránily pláči, jelikož za oknem stále nakukovali čerti, myslím, že nakonec všechny měly parádní zážitek, a že jsme si tento den společně moc užili.

Fotogalerie

fotofotofotofotofotofotofotofotofotofoto