Na Nový rok o sněhový krok :-)

Na Nový rok o sněhový krok :-)

Po Vánočním lenošení a odpočinku zpět ve školce v plné síle.

Svátky skončily a započal leden. Ačkoli děti dostaly od Ježíška pár osobních drobností i her do školky již před odchodem na prázdniny, jeden veliký dárek Ježíšek donesl až na štědrý den. Překvapení ve formě velkého dřevěného domečku pro naše Bobříky mělo velký úspěch. Všechny děti do jednoho z něj byly nadšené a hned se jaly ho testovat v praxi :-). Domeček většinou slouží jako útočiště pro stydlíny, ale někdy i jako "nemocnice", "místo, kde je rodina" či jako jiná instituce, která se v dětské mysli zrovna zrodí.

V první polovině ledna jsme také společně oslavili již 3.narozeniny jedné z našich stálic a oblíbené kamarádky - Olivky. Olí s maminkou nám donesly narozeninové dobrůtky - děkujeme! Olizovali jsme se až za ušima a pak jsme si uspořádali na přání oslavenkyně diskotéku.devil

Radost dětem ale udělaly i sněhové mráčky, které nadělily hojnou dávku materiálu plného mrazivé legrace. Udělali jsme několik sněhuláků, obdivovali jsme jak sníh zakrývající běžně různě barevné prolézačky a místo ježdění po mokrých skluzavkách jsme se naučili novou zábavu - koulování. Dokonce jsme v tomto měsíci měli dosud nejdelší procházku - do parku u Vinohradské Vodárny. Venku nám hezky zčervenaly tvářičky a pak jsme se těšili do školky na teplý čaj, tvoření a obídek.

Ranní rozcvičky se neobešly bez nových básniček (nejpopulárnější o Sněhuláčkovi panáčkovi), tanečních párty a postupně jsme se také začli seznamovat se zimními sporty. Tématicky jsme to zapojili i do hodin zpěvu a do pracovních činností a výtvarné výchovy. Na zlepšení jemné motoriky jsme se učili lepit malinké sněhové vločky, osahat si práci s vatou a dokonce jsme se i pokusili o navlečení našich prvník tkaniček do zimních bruslí.

Všechny činnosti jsme se snažili fotit - k nahlédnutí v galerii cool

 

Fotogalerie

fotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofoto