Výletění, slunění, prázdniny!

Výletění, slunění, prázdniny!

Hurá, začaly nám prázdniny! A my si je s dětmi moc užíváme.

O prázdninách nás chodí do školky trošku méně, ale i tak si nenecháme ujít žádnou legraci. Podnikli jsme několik piknikových výletů. Počasí nám přálo a navštívili jsme díky tomu několik nových hřišť, která jsou od školky hodně vzdálená (u Jana Masaryka, Parukářku, Rajskou zahradu, Dračí hřiště v Riegreach aj.). Zvládáme už levou zadní spoustu tvoření a proto jsou úkoly, co nám tety dávají větší a větší výzva. O to víc nás ale pak těší hotový výrobek. Školku jsme si nově vyzdobili v červenci ve stylu džungle, palem, 3D lodiček, želviček v oceánu.... a vytvořily jsme si na to i letní pantoflíčky: ). 

Mimo klasické školkové vyžití jsme se za deštivého dne rozhodli, že půjdeme trochu za kulturou a domluvili jsme si návštěvu nedalekého Atria na Žižkově. Výsvava byla zaměřená na edukaci v oblasti jídla (odkud se bere, jak se zpracovává, jak jím neplýtvat) a probouzela i kreativní mysl v souladu s ekologickým smýšlením. Děti si mohly prohlédnout historickou pokladničku, pozdravit se s robotem z recyklovaných obalů, obdivovat dorty ze starých kusů textilu, hrát si s autíčky z recyklovaných hmot, "vařit" v hrnci jako maminky, malovat křídami na speciální stůl a tabule a obdivovat spoustu krásných obrázků. Každý si domu odnesl pracovní list a samolepku. Moc bychom chtěli poděkovat Atriu, že tu pro nás bylo a otevřelo pro nás nestandardně i v dopoledních hodinách!

Téměř všichni si už umíme nazout boty, ponožky a další oblečení. Říkanky na rozcvičce už říkáme někdy i bez pomoci tetiček, takže si to náležitě užíváme:). Někdy nás ale teta Marti potrápí s novými jógovými zvířatky či novou řínakou. Mnoho z dětí již bude v září ve "velké" státní školce, tudíž se těší, až to tam všem předvedou!:) Někteří ale zůstávají a ti pomůžou se vším nově příchozím kamarádům. Moc se na ně těšíme!

Tak zase příští měsíc a příští školkový rok ahoj, Bobří kamarádi!

Fotogalerie

fotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofoto